Sociaal wijkteam

Iedereen kan soms wel wat ondersteuning gebruiken bij het opgroeien of opvoeden. Bijvoorbeeld wanneer je zorgen hebt over het gedrag van je kind, wanneer je beter wil begrijpen hoe social media werken of wanneer je gewoon even wil praten over wat je meemaakt.

Schoolmaatschappelijk werk

Schoolmaatschappelijk werk (SMW) is onderdeel van het Sociaal Wijkteam Wijchen en de schakel tussen de school en het Sociaal Wijkteam Wijchen. Wanneer het binnen het kindcentrum niet goed gaat met een kind, bespreekt de ouder dit eerst met de professional van het kindcentrum. Wanneer blijkt dat de inzet van schoolmaatschappelijk werk nodig is, kan het kindcentrum de hulp van SMW inroepen. Schoolmaatschappelijk werk gaat dan in gesprek met de ouder over het kind en de situatie. In het Kindcentrum heeft de schoolmaatschappelijk werker een spreekuur.

Lonneke Jacobs is onze School Maatschappelijk Werker en houdt open spreekuren voor ouders op Kindcentrum Westwijzer. Als u vragen of zorgen heeft over uw kind of op zoek bent naar hulp of begeleiding, dan kunt u bij Lonneke binnenlopen voor een gesprek. Zij zit afwisselend op het hoofdgebouw en Kraaijenberg. Op de hoofdlocatie zit zij in het Kasteel (de ruimte tegenover lokaal 4B). Lonneke is in principe een uur aanwezig. De data en tijden van de spreekuren vindt u in de Parro agenda.

Inlooplocaties sociaal wijkteam

Het sociaal wijkteam Wijchen heeft ook een inlooppunt op het Mozaïek en in het ‘t Noorderlicht. Kijk op de website van sociaal wijkteam Wijchen voor de actuele openingstijden.